Sentetik ya da pamuklu kumaşa dökülmüş olan mumu, üstüne koyacağınız bir parça kâğıt havlunun üzerinden ütüyle geçerek çıkarabilirsiniz. Ancak öncesinde kurumuş olan mum lekesini küt uçlu bir bıçak ya da kaşık yardımıyla nazikçe kazıyın ve ardından bu işlemi gerçekleştirin.
Contents
- 1 Elbiseye mum dökülürse nasıl temizlenir?
- 2 Masa örtüsü mum lekesi nasıl çıkar?
- 3 Parke üzerine dökülen mum nasıl temizlenir?
- 4 Mum Lekesi Nasıl Temizlenir?
- 5 Mum üzerindeki toz nasıl temizlenir?
- 6 Mum lekesi Kuru temizlemede çıkar mı?
- 7 Jel mum lekesi nasıl çıkar?
- 8 Eriyen mum lekesi nasıl çıkar?
- 9 Beyaz mum lekesi nasıl çıkar?
- 10 Duvara yapışmış mum lekesi nasıl çıkar?
- 11 Cam üzerinden mum lekesi nasıl çıkar?
- 12 Halı üzerindeki mum lekesi nasıl çıkar?
Elbiseye mum dökülürse nasıl temizlenir?
Birkaç buz parçasını lekenin üzerine tutarak soğutup sertleşmesini sağlayın. Yumuşak bir fırça ya da spatula yardımı ile kuruyan mumu kazıyın. Bu işlemi yaparken kumaşın zarar görmesine dikkat edin. Lekeleri kazıdıktan sonra kumaşın altına ve üstüne kağıt havlu koyun ve kumaşı ütüleyin.
Masa örtüsü mum lekesi nasıl çıkar?
Masa örtüsünün ya da kıyafetinizin altına temiz bir bez yerleştirin ve mum lekesinin üzerine de iki adet kâğıt havlu koyun. Ütüyü düşük ya da orta ısı ayarına getirip, lekeli bölümü ütüleyin. Ütünün ısısından eriyen mum, kumaştan ayrılıp kâğıt havlunun üzerine yapışacaktır.
Parke üzerine dökülen mum nasıl temizlenir?
Mum lekesini yeterli sertliğe ulaştırmak için buz parçası ya da buz torbası kullanmalısınız. Mum lekesinin üzerine koyduğunuz buz parçasını bir süre bekletin. Daha sonra mum lekesini bir kartla ya da bıçağın arka yüzüyle kazıyın.
Mum Lekesi Nasıl Temizlenir?
Dökülen mumun üzerine bir kağıt havlu koyun ve daha sonra, mumu ısıtmak için saç kurutma makinesini çalıştırın. Mum yeterince ısındıktan sonra, kağıt havlu tüm mumu emecektir. Kalan lekeyi ıslak sabunlu bir bezle silebilirsiniz.
Mum üzerindeki toz nasıl temizlenir?
Mumunuzu yakmadığınız zamanlarda kavanozun kapağını kapalı tutun. Böylelikle mumun üzerine toz tabakası çökmesini engellemiş olursunuz. Çökmüş olan tozdan kurtulmak için nemli bir pamuklu bez kullanabilirsiniz.
Mum lekesi Kuru temizlemede çıkar mı?
Eğer doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten veya süet gibi narin kumaşlar veya astarlı giysilerden mum lekesi çıkarılması söz konusuysa ürünü size en yakın Dry Center Kuru Temizleme ‘ye götürerek ön leke çıkarma işleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.
Jel mum lekesi nasıl çıkar?
Şu adımları izleyerek mum artığını temizleyebilirsiniz.
- Önce damlayan mumun kurumasını bekleyin.
- Kuruyan mumu kaşık ya da sert bir spatula ile dikkatlice kaldırın.
- Mumun büyük kısmından kurtulduktan sonra damlama olan bölgenin üzerine kurutma kağıdı ya da yağlı kağıt koyun.
- Havlunun üzerinden ütülemeye başlayın.
Eriyen mum lekesi nasıl çıkar?
Diğer tüm lekelerin aksine eriyen muma kuruduktan sonra müdahale etmek daha mantıklıdır. Mum soğuduğunda döküldüğü yüzeyden kalıp halinde çıkar. Hızlı müdahale etmek istiyorsanız buz yardımı ile kuruma işlemini hızlandırabilirsiniz. Donduktan sonra ise leke ne kadar büyük olursa olsun kolaylıkla kazıyabilirsiniz.
Beyaz mum lekesi nasıl çıkar?
– Beyaz kâğıdın birini lekenin olduğu yüzeyin altına, diğerini de üstüne koyup, giysinin kumaş yapısına göre ütü ayarı yaparak, yavaşça kâğıt üzerinden ütüleyebilirsiniz. – Ütüledikçe mum lekesinin kâğıt üzerine çıktığını göreceksiniz.
Duvara yapışmış mum lekesi nasıl çıkar?
Boyalı Duvarlardan: Duvara sürülen mum lekelerinden kurtulmak için mumun birkaç kağıt havlu koyun ve ütünüzü en düşük seviyeye getirin, ütüyü kağıt havlunun üzerinde kullanın. Aynı zamanda eriyen mumu silerken bir saç kurutma makinesi de kullanabilirsiniz.
Cam üzerinden mum lekesi nasıl çıkar?
Mumun donmasını sağlamak için cam mum kabını birkaç saat buzlukta tutun. Birkaç saat geçtikten sora, küt ağızlı bir bıçak, tercihen tereyağı bıçağı kullanarak mum damlasını çıkartmaya çalışın. Mumun kolayca yerinden çıkması gerekir.
Halı üzerindeki mum lekesi nasıl çıkar?
– Kör bıçak alarak mum lekesini halıdan yavaşça çıkarmaya çalışın. – Sonrasında halının üzerinde yağlı bir kağıt yerleştirin ve yağlı kağıt lekeyi tam emene kadar, ütüyle üzerinden geçiniz. – Ütünün halıya zarar vermemesine dikkat ediniz. İşlem tamamlandıktan sonra, bulaşık süngeriyle halınızı ovalayın.